Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 562 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Opracowanie metody otrzymywania napowietrzonych żeli białek serwatkowych jako matryc do wydzielania substancji aktywnych...

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Marta Tomczyńska-Mleko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  2. Wolność badań naukowych w świetle prawa międzynarodowego

    Konkurs: OPUS 1 , panel: HS5

    Kierownik: dr Joanna Rezmer

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Politologii i Studiów Międzynarodowych

  3. Badanie oporności szczepów Salmonella wyizolowanych z żywności na wybrane antybiotyki i chemioterapeutyki

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: NZ9

    Kierownik: Łukasz Mąka

    Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny (NIZP - PZH)

  4. Rentgenowski spektrometr obrazujący STIX: zdefiniowanie szczegółowych celów naukowych i sposobu prowadzenia obserwacji n...

    Konkurs: HARMONIA 1 , panel: ST9

    Kierownik: prof. Janusz Sylwester

    Centrum Badań Kosmicznych PAN

  5. Ocena wpływu zróżnicowanej podaży wapnia oraz dodatku inuliny w diecie na absorpcję wapnia i ekspresję genów związanych ...

    Konkurs: SONATA 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Urszula Krupa-Kozak

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  6. Badania enzymatycznej degradacji struktury polisacharydów ściany komórkowej owoców przy pomocy mikroskopu sił atomowych ...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Artur Zdunek

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN

  7. Hydrolizaty białek serwatkowych mleka jako potencjalne modulatory ekostystemu jelitowego w aspekcie otyłości

    Konkurs: HARMONIA 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dominika Świątecka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  8. Badania nad biochemicznym podłożem molekularnej adaptacji aparatu fotosyntetycznego do suszy glebowej w różnych fazach w...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Tomasz Hura

    Instytut Fizjologii Roślin im. Franciszka Górskiego PAN

  9. Badania nad biodostępnością wybranych składników mineralnych w warunkach in vitro i in vivo z chleba bezglutenowego wzbo...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Julita Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Biodostępność i bioprzyswajalność związków polifenolowych w symulowanym układzie pokarmowym człowieka

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Tomasz Tarko

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  11. Badanie tradycyjnych i nowych surowców kawy zbożowej pod kątem składników aromatycznych i neuroaktywnych

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Oznaczanie zawartości całkowitych metali śladowych w miodach pszczelich z zastosowaniem atomowej spektrometrii absorpcyj...

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: NZ9

    Kierownik: Helena Stecka

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny