Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 64 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Olej rzepakowy o zwiększonej zawartości związków bioaktywnych - nowe metody oznaczania aktywności przeciwutleniającej i ...

    Konkurs: PRELUDIUM 5 , panel: NZ9

    Kierownik: Agnieszka Tułodziecka

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

  2. Badanie wpływu polifenoli na postęp reakcji Maillarda w strategii projektowania żywności prozdrowotnej z dodatkiem rutyn...

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Iwona Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  3. Ocena zdolności wytwarzania ramnolipidów przez bakterie biodegradujące ropopochodne w warunkach środowiskowych oraz okre...

    Konkurs: SONATA 4 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Alicja Szulc

    Politechnika Poznańska, Wydział Technologii Chemicznej

  4. Produkty naturalne pochodzące z rośliny Chelidonium majus jako potencjalne fotouczulacze w terapii fotodynamicznej (PDT)...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  5. Wpływ parametrów smażenia na zawartość estrów glicydylu w tłuszczach i smażonych produktach

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Magda Agnieszka Aniołowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  6. Charakterystyka produktów reakcji Maillarda powstających w procesie prażenia ziarna kakaowego oraz ich wpływ na aktywnoś...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Krystyna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Immobilizowane kultury bakteryjne do produkcji wodoru w fermentacyjnych procesach ciągłych

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Roman Józef Zagrodnik

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Chemii

  8. Wpływ hydrolizy kompleksów fitynowych z wykorzystaniem fitazy mikrobiologicznej na wskaźniki technologiczne procesu ferm...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Nauk Przyrodniczych

  9. Kulturowe i społeczne aspekty konsumpcji i produkcji żywności w społecznościach lokalnych w świetle najnowszych zmian ge...

    Konkurs: PRELUDIUM 2 , panel: HS3

    Kierownik: Joanna Mroczkowska

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny, Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej

  10. Wpływ skażenia gleby wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi na zmiany populacyjne mikroorganizmów glebowych or...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Roman Marecik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Monitorowanie struktury zespołów mikroorganizmów w glebach zanieczyszczonych związkami ropopochodnymi inokulowanych szcz...

    Konkurs: PRELUDIUM 2 , panel: NZ9

    Kierownik: Magdalena Pacwa-Płociniczak

    UNIWERSYTET ŚLĄSKI, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  12. Określenie profilu transkryptomicznego mięśni szkieletowych bydła w kontekście pozyskiwania wołowiny o wysokich właściwo...

    Konkurs: SONATA 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dagmara Robakowska-Hyżorek

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN

  13. Molekularna biogeografia omułków morskich i identyfikaja pochodzenia ich produktów żywnościowych importowanych do Polski...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Roman Wenne

    Instytut Oceanologii PAN

  14. Drogi powstawania związków zapachowych w polskich regionalnych produktach mleczarskich wytwarzanych według tradycyjnej t...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu