Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 16 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Profil metabolomiczny i antyoksydacyjny fermentowanych mąk gryczanych oraz biopodatność fitozwiązków w modelu produktów ...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  2. Szereg Mocy Przeciwutleniającej jako narzedzie pozwalajace na racjonalne projektowanie i ocenę właściwości prozdrowotnyc...

    Konkurs: MAESTRO 6 , panel: ST4

    Kierownik: prof. Piotr Konieczka

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  3. Genetyczne i środowiskowe uwarunkowania właściwości prozdrowotnych różnych odmian i nowych tetraploidalnych klonów ziemn...

    Konkurs: OPUS 6 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Anna Keutgen

    Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy, Wydział Rolnictwa i Biotechnologii

  4. Określenie składu chemicznego, właściwości prozdrowotnych i aktywności przeciwutleniającej owoców gruszy pospolitej (Pyr...

    Konkurs: SONATA 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Kolniak-Ostek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  5. Wpływ naturalnych elicytorów na potencjał nutraceutyczny kiełków pszenicy oraz ocena biodostępności in vitro i termostab...

    Konkurs: OPUS 4 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Dariusz Dziki

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Inżynierii Produkcji

  6. Rola interakcji fitoskładników Sorbus domestica L. w kształtowaniu żywności o zaprogramowanych właściwościach prozdrowot...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

  7. Modulowanie właściwości prozdrowotnych związków bioaktywnych pochodzących z kolorowych odmian malin z wykorzystaniem sym...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 4 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Joanna Kolniak-Ostek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  8. Interakcje białka oraz hydrolizatów białkowych z kwasami hydroksycynamonowymi o właściwościach przeciwutleniających w ba...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  9. Mukoadhezyjne systemy dostarczania polifenoli jako skuteczny sposób na zwiększenie ich prozdrowotnych właściwości

    Konkurs: SONATA 16 , panel: NZ7

    Kierownik: dr Magdalena Paczkowska-Walendowska

    Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział Farmaceutyczny

  10. Nanoemulsje jako sposób modulowania właściwości prozdrowotnych i biodostępności związków bioaktywnych izolowanych z różn...

    Konkurs: SONATA 15 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Paulina Nowicka

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  11. Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  12. Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  13. Określenie profilu transkryptomicznego mięśni szkieletowych bydła w kontekście pozyskiwania wołowiny o wysokich właściwo...

    Konkurs: SONATA 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dagmara Robakowska-Hyżorek

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN

  14. Odżywcze i prozdrowotne właściwości diet suplementowanych nasionami lub olejami z nasion niektórych roślin

    Konkurs: OPUS 12 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Adam Jurgoński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie

  15. Mechanizmy interakcji beta-glukan-arabinoksylan oraz ich wpływ na właściwości prozdrowotne ziarna owsa (Avena sativa L.)...

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Małgorzata Cyran

    Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy

  16. Ocena prozdrowotnych właściwości homogenatu czerwiu trutowego pszczoły miodnej

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: Róża Sawczuk

    Uniwersytet w Białymstoku, Wydział Biologiczno-Chemiczny