Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

2011/01/B/NZ9/07139

Słowa kluczowe:

Prozdrowotne właściwości wiśni i jej produktów związki polifenolowe aktywność przeciwutleniająca aktywność przeciwproliferacyjna ocena sensoryczna

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

woj. dolnośląskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Aneta Wojdyło 

Liczba wykonawców projektu: 9

Konkurs: OPUS 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 366 175 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-01

Zakończenie projektu: 2015-12-12

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony