2016/21/B/NZ9/00801
Słowa kluczowe:
Owies (Avena sativa L.) polisacharydy błonnika pokarmowego β-glukany arabinoksylany oddziaływania międzycząsteczkowe pod-frakcje strukturalne stopień usieciowania masa cząsteczkowa promień hydrodynamiczny współczynnik polidyspersji lepkość ekstraktów selektywna hydroliza enzymatyczna frakcjonowanie żywność funkcjonalna profilaktyka chorób serca i cukrzycy
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy
woj. mazowieckie
Kierownik projektu (z jednostki realizującej):
Liczba wykonawców projektu: 4
Konkurs: OPUS 11 - ogłoszony 2016-03-15
Przyznana kwota: 1 077 200 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2017-02-01
Zakończenie projektu: 2020-01-31
Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt rozliczony
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.