Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 15 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wykorzystanie techniki zagęszczania celów sprzężonej z sekwencjonowaniem nowej generacji w celu izolacji oraz charaktery...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Jacek Hennig

    Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

  2. Badania nad biodostępnością wybranych składników mineralnych w warunkach in vitro i in vivo z chleba bezglutenowego wzbo...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Julita Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Ocena wybranych funkcjonalnych właściwości produktu wzbogaconego we fruktany różnego pochodzenia w aspekcie profilaktyki...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Kinga Topolska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  4. Badania kinetyki tworzenia produktów reakcji Maillarda w modelowych produktach zbożowych wzbogaconych w wytłoki owocowe...

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Wzbogacanie fosfolipidów z żółtka jaj kurzego w biologicznie aktywne nienasycone kwasy tłuszczowe w reakcjach enzymatycz...

    Konkurs: OPUS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Czesław Wawrzeńczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  6. Zależna od sprzężonego kwasu linolowego (CLA) aktywacja transkrypcyjna PPAR-badanie molekularnych mechanizmów potencjaln...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Teresa Leszczyńska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  7. Możliwość wykorzystania dyni, kalafiora, brokułów i marchwi jako nośników jodu do wzbogacania żywności - badanie oraz ws...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Agata Jankowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. RICHFUN - wzbogacanie i dekodowanie grzybowych klastrów biosyntetycznych w niskoobfitych mykobiomach związanych z roślin...

    Konkurs: OPUS 25 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grzegorz Koczyk

    Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk

  9. Immunomodulujące właściwości pre-fermentowanego napoju serwatkowego wzbogaconego sokiem z aronii oraz kolostrum

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Barbara Wróblewska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  10. Biofortyfikacja wybranych warzyw w I i Se, z uwzględnieniem oddziaływania tych mikroelementów na wielkość i jakość plonu...

    Konkurs: SONATA 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Sylwester Smoleń

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa

  11. Mikroenkapsulacja synbiotyków wzbogaconych związkami polifenolowymi jako czynnik kształtujący potencjał prozdrowotny, pr...

    Konkurs: SONATA 16 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Sabina Lachowicz-Wiśniewska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

  12. Ograniczanie termicznej polimeryzacji w olejach jadalnych poprzez wzbogacanie surowcami pochodzenia naturalnego

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Monika Fedko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  13. Badania nad możliwością wykorzystania matrycy roślinnej wzbogaconej w wapń w prewencji i terapii osteoporozy.

    Konkurs: OPUS 15 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Anna Gramza-Michałowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Wpływ kwasów tłuszczowych żółtka jaja wzbogaconego w sprzężone dieny kwasu linolowego (CLA) na apoprozę - badanie proapo...

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dominik Domagała

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  15. Wpływ bioaktywnych alg wzbogaconych na drodze biosorpcji w jony Cr(III), Mn(II) i Mg(II) na status gospodarki węglowodan...

    Konkurs: SONATA BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Izabela Michalak

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny