Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Badania nad biodostępnością wybranych składników mineralnych w warunkach in vitro i in vivo z chleba bezglutenowego wzbogaconego naturalnymi surowcami różnego pochodzenia

2011/01/B/NZ9/00130

Słowa kluczowe:

biodostępność chleb bezglutenowy składniki mineralne in vitro in vivo szczury

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ5_9: Prewencja chorób człowieka

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Julita Reguła 

Liczba wykonawców projektu: 7

Konkurs: OPUS 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 360 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-01

Zakończenie projektu: 2014-12-11

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony