Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wzbogacanie fosfolipidów z żółtka jaj kurzego w biologicznie aktywne nienasycone kwasy tłuszczowe w reakcjach enzymatycznych z udziałem olejów pochodzenia roślinnego i rybiego jako dawców grup acylowych

2012/05/B/NZ9/03358

Słowa kluczowe:

żółtko jaja kurzego lipazy fosfolipazy transestryfikacja niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe sprzężone kwasy tłuszczowe oleje roślinne oleje rybie

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ1_9: Biotechnologia

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

woj. dolnośląskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Czesław Wawrzeńczyk 

Liczba wykonawców projektu: 6

Konkurs: OPUS 3 - ogłoszony 2012-03-15

Przyznana kwota: 500 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-01-01

Zakończenie projektu: 2016-01-24

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony