Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Ograniczanie termicznej polimeryzacji w olejach jadalnych poprzez wzbogacanie surowcami pochodzenia naturalnego

2019/35/N/NZ9/00767

Słowa kluczowe:

smażenie degradacja termiczna tłuszczów oleje zimnotłoczone natywne przeciwutleniacze w olejach substancje antypolimeryzacyjne

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ7_4: Prewencja populacyjna

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Monika Fedko 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 18 - ogłoszony 2019-09-16

Przyznana kwota: 99 360 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2020-06-25

Zakończenie projektu: 2022-06-24

Planowany czas trwania projektu: 24 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.