Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 11 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Hydrokoloidy polisacharydowe jako czynniki stabilizacji wybranych parametrów fizyko- chemicznych naturalnie mętnych sokó...

    Konkurs: PRELUDIUM 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Mirosława Teleszko

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  2. Badania właściwości farmakologicznych składników soku mlecznego i ekstraktów z glistnika jaskółcze ziele (Chelidonium ma...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Robert Nawrot

    UNIWERSYTET IM.A.MICKIEWICZA W POZNANIU

  3. Biodostępność przeciwutleniaczy i wapnia z liofilizowanych jabłek impregnowanych sokiem z rokitnika i mleczanem wapnia: ...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Marcellus Arnold

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Immunomodulujące właściwości pre-fermentowanego napoju serwatkowego wzbogaconego sokiem z aronii oraz kolostrum

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Barbara Wróblewska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  5. Poznanie mechanizmów molekularnych odpowiedzialnych za funkcje białek związanych z patogenezą z lateksu Chelidonium maju...

    Konkurs: OPUS 18 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Robert Nawrot

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  6. Wykorzystanie soków owocowych i warzywnych do stabilizacji barwy antocjanów wyizolowanych z ziemniaków odmian o fioletow...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Elżbieta Rytel

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Wpływ dodatków pochodzenia naturalnego na formowanie się produktów reakcji Maillarda i karmelizacji oraz na właściwości ...

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Jessica Brzezowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  8. Wpływ nanomateriałów fotoaktywnych na stabilność mikrobiologiczną i skład chemiczny soku winogronowego i wina

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: ST5

    Kierownik: dr Kamila Pachnowska

    Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, Katedra Fizykochemii Nanomateriałów

  9. Wpływ prozdrowotnych oddziaływań soku oraz wytłoków z malin na funkcjonowanie naczyń tętniczych szczura i parametry stre...

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: NZ7

    Kierownik: Ewa Kucharczyk

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk Medycznych

  10. Spektralne odciski palca jako narzędzie badania jakości soków owocowych

    Konkurs: OPUS 12 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Ewa Sikorska

    Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Instytut Nauk o Jakości

  11. Związki polifenolowe jako inhibitory lipazy trzustkowej

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Podsędek

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności