Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wpływ fermentacji mlekowej na sok wiśniowy (Prunus cerasus L.): Skład flawonoli i aktywności zdrowotne

2023/51/D/NZ9/01445

Słowa kluczowe:

aktywność anty-cholinoesterazowa aktywność przeciwzapalna amyloid beta antyoksydanty Danio pręgowany działanie przeciwneurodegeneracyjne HPLC-MS neuroprotekcja

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

woj. lubelskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Kamila Borowiec 

Liczba wykonawców projektu: 5

Konkurs: SONATA 19 - ogłoszony 2023-09-18

Przyznana kwota: 979 528 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2024-07-26

Zakończenie projektu: 2027-07-25

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.