Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Spektralne odciski palca jako narzędzie badania jakości soków owocowych

2016/23/B/NZ9/03591

Słowa kluczowe:

żywność soki owocowe spektroskopia chemometria

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • ST4_3: Metody spektroskopowe i spektrometryczne

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Wydział Towaroznawstwa

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Ewa Sikorska 

Liczba wykonawców projektu: 6

Konkurs: OPUS 12 - ogłoszony 2016-09-15

Przyznana kwota: 788 780 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2017-07-25

Zakończenie projektu: 2022-07-24

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.