Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Immunomodulujące właściwości pre-fermentowanego napoju serwatkowego wzbogaconego sokiem z aronii oraz kolostrum

2021/43/O/NZ9/00957

Słowa kluczowe:

serwatka sok z aronii kolostrum Lactobacillus spp. pre-fermentacja mlekowa linie komórkowe modulacja reakcji immunologicznej stan zapalny

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Barbara Elżbieta Wróblewska 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 - ogłoszony 2021-09-15

Przyznana kwota: 688 080 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2022-10-01

Zakończenie projektu: 2027-09-30

Planowany czas trwania projektu: 60 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Bioactive Dairy-Fermented Products and Phenolic Compounds: Together or Apart
    Autorzy:
    Barbara Wróblewska, Aleksandra Kuliga Kinga Wnorowska
    Czasopismo:
    Molecules (rok: 2023, tom: 28, strony: 12785), Wydawca: MDPI
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3390/molecules28248081 - link do publikacji