Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 11 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Identyfikacja peptydów o właściwościach przeciwutleniających otrzymanych z białek wybranych gatunków owadów jadalnych....

    Konkurs: PRELUDIUM 8 , panel: NZ9

    Kierownik: Ewelina Zielińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  2. Właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne ekstraktów roślinnych i ich zastosowanie do ochrony jakości mięsa w t...

    Konkurs: SONATA 8 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Małgorzata Muzolf-Panek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Szereg Mocy Przeciwutleniającej jako narzedzie pozwalajace na racjonalne projektowanie i ocenę właściwości prozdrowotnyc...

    Konkurs: MAESTRO 6 , panel: ST4

    Kierownik: prof. Piotr Konieczka

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  4. Określenie składu chemicznego, właściwości prozdrowotnych i aktywności przeciwutleniającej owoców gruszy pospolitej (Pyr...

    Konkurs: SONATA 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Kolniak-Ostek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  5. Rola wybranych jonów metali przejściowych w usuwaniu reaktywnych form tlenu przez melaninę

    Konkurs: SONATA 4 , panel: ST4

    Kierownik: dr Andrzej Żądło

    Uniwersytet Jagielloński, Wydział Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii

  6. Modulowanie właściwości prozdrowotnych związków bioaktywnych pochodzących z kolorowych odmian malin z wykorzystaniem sym...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 4 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Joanna Kolniak-Ostek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Interakcje białka oraz hydrolizatów białkowych z kwasami hydroksycynamonowymi o właściwościach przeciwutleniających w ba...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  8. Biofortyfikacja i modelowanie procesu brązowienia enzymatycznego żywności niskoprzetworzonej poprzez pozbiorcze zastosow...

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Sikora

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  9. Aktywność biologiczna etanolowego ekstraktu miejskiego propolisu i pullulanowego filmu jadalnego z jego dodatkiem

    Konkurs: PRELUDIUM 16 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Pobiega

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywności

  10. Nowe fluorescencyjne poliestry o właściwościach przeciwutleniających do zastosowań w inżynierii naczyń krwionośnych...

    Konkurs: SONATINA 2 , panel: ST5

    Kierownik: dr Wiktor Kasprzyk

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej

  11. Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności