Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 16 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Profil metabolomiczny i antyoksydacyjny fermentowanych mąk gryczanych oraz biopodatność fitozwiązków w modelu produktów ...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  2. Synteza i badanie właściwości antyoksydacyjnych nowych analogów sulforafanu.

    Konkurs: PRELUDIUM 8 , panel: ST5

    Kierownik: Jakub Cędrowski

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii

  3. Zdolność szczepów Lactobacillus helveticus do produkcji peptydów biologicznie aktywnych - właściwości antyoksydacyjne wy...

    Konkurs: PRELUDIUM 8 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Skrzypczak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  4. Interakcje pomiędzy mikroflorą przewodu pokarmowego człowieka a składnikami żywności funkcjonalnej o właściwościach anty...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  5. Porosty i mszaki jako źródło biologicznie aktywnych substancji wykorzystywanych w chorobach skórnych.

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ7

    Kierownik: dr hab. Sławomir Dresler

    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

  6. Charakterystyka właściwości antyoksydacyjnych i chemoprewencyjnych polskich miodów odmianowych z wykorzystaniem modeli t...

    Konkurs: OPUS 22 (LAP) , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Michał Halagarda

    Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości

  7. Skład chemiczny, właściwości antyoksydacyjne i związane z nimi molekularne mechanizmy działania ekstraktów z zielonej he...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Kochman

    Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Zdrowiu

  8. Izolacja i identyfikacja związków fenolowych o właściwościach antyoksydacyjnych oraz saponin z części nadziemnych i korz...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Jerzy Żuchowski

    Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy

  9. Nowe pochodne roślinnych kwasów karboksylowych jako aktywne składniki biopreparatów bezpiecznych dla człowieka i środowi...

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ7

    Kierownik: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

  10. Techniki nadkrytyczne w pozyskiwaniu oraz oznaczaniu związków o właściwościach antyoksydacyjnych.

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: ST4

    Kierownik: Aneta Krakowska-Sieprawska

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Wydział Chemii

  11. Właściwości fizyko-chemiczne i antyoksydacyjne wybranych odmian winogron i produkowanych z nich win w rejonie Polski poł...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Ireneusz Kapusta

    Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy

  12. Otrzymywanie i badanie właściwości antyoksydacyjnych hydrożeli chitozanowych dotowanych węglowymi kropkami kwantowymi do...

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: ST8

    Kierownik: Łukasz Janus

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej

  13. Badanie właściwości antyoksydacyjnych cieczy jonowych otrzymanych ze związków pochodzenia naturalnego

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: ST5

    Kierownik: Kamil Czerniak

    Politechnika Poznańska, Wydział Technologii Chemicznej

  14. Badanie antyoksydacyjnych właściwości katecholamin w modelowych błonach lipidowych

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: ST4

    Kierownik: dr Katarzyna Jodko-Piórecka

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii

  15. Badania wpływu wybranych metali na zmianę właściwości antyoksydacyjnych związków naturalnych występujących w produktach ...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

  16. Ocena prozdrowotnych właściwości homogenatu czerwiu trutowego pszczoły miodnej

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: Róża Sawczuk

    Uniwersytet w Białymstoku, Wydział Biologiczno-Chemiczny