Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Zdolność szczepów Lactobacillus helveticus do produkcji peptydów biologicznie aktywnych - właściwości antyoksydacyjne wybranych preparatów białek serwatkowych fermentowanych przy udziale tych bakterii.

2014/15/N/NZ9/04042

Słowa kluczowe:

bakterie kwasu mlekowego (LAB) Lactobacillus helveticus proteinazy związane z powierzchnią komórki (CEPs) probiotyki peptydy bioaktywne właściwości antyoksydacyjne

Deskryptory:

  • NZ1_9: Biotechnologia
  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

woj. lubelskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Katarzyna Skrzypczak 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 8 - ogłoszony 2014-09-15

Przyznana kwota: 100 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2015-08-10

Zakończenie projektu: 2017-11-09

Planowany czas trwania projektu: 27 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony