Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 9 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Profil metabolomiczny i antyoksydacyjny fermentowanych mąk gryczanych oraz biopodatność fitozwiązków w modelu produktów ...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  2. Badania kinetyki tworzenia produktów reakcji Maillarda w modelowych produktach zbożowych wzbogaconych w wytłoki owocowe...

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Badanie wpływu polifenoli na postęp reakcji Maillarda w strategii projektowania żywności prozdrowotnej z dodatkiem rutyn...

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  4. Charakterystyka produktów reakcji Maillarda powstających w procesie prażenia ziarna kakaowego oraz ich wpływ na aktywnoś...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  5. Charakterystyka bioaktywnych peptydów z keratyny z piór drobiowych oraz produktów ich przemian zachodzących w trakcie re...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Antoni Taraszkiewicz

    Politechnika Gdańska

  6. Wpływ dodatków pochodzenia naturalnego na formowanie się produktów reakcji Maillarda i karmelizacji oraz na właściwości ...

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Jessica Brzezowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Interakcje związków bioaktywnych z nośnikami podczas procesu suszenia soków owocowych

    Konkurs: ALPHORN 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Anna Olga Michalska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

  8. Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  9. Badania nad możliwością regulacji poziomu potencjalnie szkodliwych produktów reakcji Maillarda i karmelizacji w pieczywi...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Maria Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu