Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 18 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Opracowanie nowej żywności funkcjonalnej z użyciem alginianowej mikrokapsułkowania ekstraktu z kwiatu klitorii ternateńs...

    Konkurs: PRELUDIUM 23 , panel: NZ9

    Kierownik: Ribi Ramadanti Multisona

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  2. Sulfhydrylowe koniugaty betacyjanin jako prekursorskie barwniki oparte na źródłach roślinnych o potencjalnym działaniu p...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Renata Górska

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej

  3. Biodostępność przeciwutleniaczy i wapnia z liofilizowanych jabłek impregnowanych sokiem z rokitnika i mleczanem wapnia: ...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Marcellus Arnold

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Owoce klonów Hylocereus polyrhizus jako alternatywne źródło acylowanych barwników betacyjaninowych w przygotowywaniu mik...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Gabriela Sutor-Świeży

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

  5. Ograniczanie termicznej polimeryzacji w olejach jadalnych poprzez wzbogacanie surowcami pochodzenia naturalnego

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Monika Małgorzata Fedko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Nośniki przeciwutleniaczy apolarnych wykorzystujące systemy kontrolowanego uwalniania

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Łupina

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  7. Aktywność biologiczna betalain z Atriplex hortensis var. rubra - znaczenie dietetyczne alternatywnego, jadalnego źródła ...

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Agnieszka Kumorkiewicz-Jamro

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

  8. Przystosowanie metod elektroforetycznych do oznaczania wpływu składników żywności na poziom całkowitej metylacji DNA....

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: Monika Baranowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  9. Modyfikacja struktury helisy DNA przez nowo zsyntetyzowany związek (Cl-IPBD) działający cytotoksycznie w wybranych linia...

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: NZ7

    Kierownik: dr Dominika Janiszek

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii

  10. Badanie właściwości antyoksydacyjnych cieczy jonowych otrzymanych ze związków pochodzenia naturalnego

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: ST5

    Kierownik: Kamil Czerniak

    Politechnika Poznańska, Wydział Technologii Chemicznej

  11. Woski rodzimych owoców jako źródło naturalnych substancji o działaniu farmakologicznym.

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: Łukasz Woźniak

    Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego

  12. Porównanie potencjału chemoprewencyjnego różnych odmian wybranych owoców jadalnych.

    Konkurs: PRELUDIUM 10 , panel: NZ9

    Kierownik: Izabela Koss-Mikołajczyk

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  13. Właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne ekstraktów roślinnych i ich zastosowanie do ochrony jakości mięsa w t...

    Konkurs: SONATA 8 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Małgorzata Muzolf-Panek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Dwoista rola światła niebieskiego - interdyscyplinarne badanie wpływu krótkiej fali światła widzialnego na rytmikę około...

    Konkurs: SYMFONIA 1 , panel: NZ3

    Kierownik: prof. Tadeusz Sarna

    Uniwersytet Jagielloński, Małopolskie Centrum Biotechnologii

  15. Wpływ niskocząsteczkowych przeciwutleniaczy na fotoreaktywność barwników starczych - lipofuscyny i melanolipofuscyny ora...

    Konkurs: MAESTRO 4 , panel: NZ1

    Kierownik: prof. Tadeusz Sarna

    UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI, Wydział Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii

  16. Opracowanie nowych metodyk oznaczania związków bioaktywnych i zapachowych w próbkach owoców miechunki peruwiańskiej (Phy...

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: ST4

    Kierownik: Magdalena Kupska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  17. Interakcje pomiędzy mikroflorą przewodu pokarmowego człowieka a składnikami żywności funkcjonalnej o właściwościach anty...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  18. Migracja wybranych związków organicznych z rur polietylenowych w systemach dystrybucji wody

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: ST8

    Kierownik: Anna Musz

    Politechnika Lubelska, Wydział Inżynierii Środowiska