Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Ograniczanie termicznej polimeryzacji w olejach jadalnych poprzez wzbogacanie surowcami pochodzenia naturalnego

2019/35/N/NZ9/00767

Słowa kluczowe:

smażenie degradacja termiczna tłuszczów oleje zimnotłoczone natywne przeciwutleniacze w olejach substancje antypolimeryzacyjne

Deskryptory:

  • NZ9_007: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ7_004: Prewencja populacyjna

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa, m.in.:

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Monika Fedko 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 18 - ogłoszony 2019-09-16

Przyznana kwota: 198 720 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2020-06-25

Czas trwania projektu: 24 miesięcy

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.