Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Opracowanie nowej żywności funkcjonalnej z użyciem alginianowej mikrokapsułkowania ekstraktu z kwiatu klitorii ternateńskiej z olejem imbirowym w podwójnych emulsjach (w/o/w):Właściwości fizykochemiczne, cechy sensoryczne i badanie trawienia in vitro

2024/53/N/NZ9/00445

Słowa kluczowe:

mikrokapsułkowanie podwójne emulsje przeciwutleniacz biodostępność trawienie in vitro żywność funkcjonalna

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Ribi Ramadanti Multisona 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 23 - ogłoszony 2024-03-21

Przyznana kwota: 69 997 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2025-01-16

Zakończenie projektu: 2026-01-15

Planowany czas trwania projektu: 12 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.