Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 10 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Związki bioaktywne w owocach Aronia melanocarpa oraz ich potencjalne działanie przeciwzapalne i przeciwmiażdżycowe.

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ7

    Kierownik: prof. Iwona Wawer

    Warszawski Uniwersytet Medyczny, Wydział Farmaceutyczny

  2. Potencjalne zastosowanie wytłoków z porzeczki czarnej w ograniczaniu skutków zaburzeń metabolicznych indukowanych dietą ...

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Julia Jarosławska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  3. Zmiany profilu aminokwasowego ziemniaków o różnej barwie miąższu podczas przechowywania

    Konkurs: PRELUDIUM 6 , panel: NZ9

    Kierownik: Agnieszka Nemś

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  4. Flawonoidy i inne metabolity w liściach traw oraz rola zmian ich zawartości w aklimatyzacji roślin do stresów abiotyczny...

    Konkurs: PRELUDIUM 5 , panel: NZ9

    Kierownik: Mariusz Czyżniejewski

    Instytut Genetyki Roślin PAN

  5. Modyfikacje antocyjanin/antocyjanidyn jako nowe markery utleniania żywności

    Konkurs: OPUS 26 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Izabela Sadowska-Bartosz

    Uniwersytet Rzeszowski, Kolegium Nauk Przyrodniczych

  6. Koacerwacja emulsji podwójnych z antocyjanami przy użyciu białek pochodzenia roślinnego

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Marcin Kurek

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  7. Wykorzystanie soków owocowych i warzywnych do stabilizacji barwy antocjanów wyizolowanych z ziemniaków odmian o fioletow...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Elżbieta Rytel

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  8. Aktywność biologiczna antocyjanów acylowanych oraz ich oddziaływanie z mimetyczną błoną lipidową i albuminą ludzką...

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Paulina Strugała-Danak

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny

  9. Porównanie potencjału chemoprewencyjnego różnych odmian wybranych owoców jadalnych.

    Konkurs: PRELUDIUM 10 , panel: NZ9

    Kierownik: Izabela Koss-Mikołajczyk

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  10. Badania przenikania antocyjanów i ich metabolitów przez bariery mózgowia w kontekście strategii prewencyjnych dla chorób...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Wiesław Wiczkowski

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN