Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Potencjalne zastosowanie wytłoków z porzeczki czarnej w ograniczaniu skutków zaburzeń metabolicznych indukowanych dietą wysokotłuszczową u królików

2011/01/N/NZ9/00193

Słowa kluczowe:

czarna porzeczka antocyjany dieta wysokotłuszczowa królik

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

woj. warmińsko-mazurskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Julia Jarosławska 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: PRELUDIUM 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 70 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-15

Zakończenie projektu: 2013-06-14

Planowany czas trwania projektu: 18 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Zakupiona aparatura

  1. W realizowanym projekcie nie przewidywano zakupu aparatury..

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Polyphenol-rich blackcurrant pomace counteracts impaired antioxidant status and serum lipid profile in rabbits fed a diet high in unsaturated fat
    Autorzy:
    Julia Jarosławska, Jerzy Juśkiewicz, Zenon Zduńczyk, Paulius Matusevičius
    Czasopismo:
    Journal of Nutrition & Food Sciences (rok: 2016, tom: nie dotyczy, strony: nie dotyczy), Wydawca: OMICS International
    Status:
    Opublikowana