Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 12 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Przełom w sposobie otrzymywania folii biodegradowalnych do żywności: włączenie wyekstrahowanych składników bioaktywnych ...

    Konkurs: PRELUDIUM 23 , panel: ST11

    Kierownik: Justyna Jakubska

    Politechnika Śląska

  2. Wielofunkcjonalne kompozyty o szerokim potencjale regeneracji kości i przyzębia - kompleksowe podejście do otrzymania no...

    Konkurs: OPUS 26 , panel: NZ5

    Kierownik: dr hab. Anna Osyczka

    Uniwersytet Jagielloński, Wydział Biologii

  3. Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych now...

    Konkurs: OPUS 23 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Katarzyna Maria Grzelak-Błaszczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  4. Oczyszczanie cennych składników ekstraktów nadkrytycznych z brązowych alg jako nowa droga do naturalnych produktów

    Konkurs: SONATINA 6 , panel: ST4

    Kierownik: dr Katarzyna Tyśkiewicz

    Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Instytut Nowych Syntez Chemicznych

  5. Kompleksowa analiza wpływu obróbki nietermicznej ultradźwiękami i pulsacyjnym polem elektrycznym oraz z zastosowaniem ic...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Rybak

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności

  6. Molekularny i fizjologiczny mechanizm odpowiedzi patogenów żywności na wybrane naturalne związki bioaktywne oraz opracow...

    Konkurs: OPUS 18 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Dusan Misic

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Związek między profilem składników bioaktywnych a potencjałem antyoksydacyjnym ziarna w zależności od gatunku pszenicy i...

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: Marta Skrajda-Brdak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  8. Badania molekularne gamma-konglutyny nasion łubinu - białka o unikalnych właściwościach hipoglikemicznych

    Konkurs: SONATA 10 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Jarosław Czubiński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Rola mikro RNA w regulacji ekspresji genów związanych z metabolizmem lipidów w odpowiedzi na bioaktywne składniki diety...

    Konkurs: PRELUDIUM 7 , panel: NZ9

    Kierownik: Agnieszka Szostak

    Instytut Genetyki i Biotechnologii Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

  10. Wpływ bioaktywnych składników owoców mini kiwi (Actinidia arguta) na profil transkryptomiczny i miRNA oraz metabolizm li...

    Konkurs: OPUS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Hanna Leontowicz

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  11. Biodegradowalne kopolimery amfifilowe zawierające naturalnie bioaktywne składniki dla projektowania nowoczesnych materia...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: ST8

    Kierownik: prof. Mirosława El Fray

    Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej

  12. Składniki bioaktywne w owocach wybranych krzewów dziko rosnących i ich wpływ na organizm szczura laboratoryjnego

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Elżbieta Sikora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności