Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Kompleksowa analiza wpływu obróbki nietermicznej ultradźwiękami i pulsacyjnym polem elektrycznym oraz z zastosowaniem ich kombinacji na właściwości czerwonej papryki

2021/41/N/NZ9/04255

Słowa kluczowe:

ultradźwięki pulsacyjne pole elektryczne właściwości fizyczne kolor struktura tekstura właściwości chemiczne składniki bioaktywne biodostępność aktywność enzymatyczna zmiany metaboliczne mikrobiologia papryka

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Katarzyna Rybak 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: PRELUDIUM 20 - ogłoszony 2021-03-15

Przyznana kwota: 139 995 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2022-01-21

Zakończenie projektu: 2024-01-20

Planowany czas trwania projektu: 24 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.