Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 14 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ beta-glukanów na cechy reologiczne oraz biodostępność związków mineralnych z produktów mleczarskich

    Konkurs: SONATA 8 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Marek Aljewicz

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  2. Gwiaździste polilaktydy - synteza i porównanie właściwości z polimerami liniowymi

    Konkurs: OPUS 5 , panel: ST5

    Kierownik: dr hab. Grzegorz Łapienis

    Centrum Badań Molekularnych i Makromolekularnych Polskiej Akademii Nauk

  3. Opracowanie podstaw teoretycznych analizy in situ reologicznych właściwości strukturalnych płynów spożywczych

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Narcyz Grzesik

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  4. Badanie stabilności termicznej oraz właściwości reologicznych w zakresie występowania cieczy przechłodzonej masywnych sz...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: ST8

    Kierownik: dr Bartosz Michalski

    Politechnika Warszawska, Wydział Inżynierii Materiałowej

  5. Mikroreometria przepływowa jako nowe narzędzie badań właściwości reologicznych płynów w skali mikro

    Konkurs: SONATA 3 , panel: ST8

    Kierownik: dr Piotr Domagalski

    Politechnika Łódzka, Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska

  6. Właściwości reologiczno-sensoryczne serów o zmienionej proporcji alfa s-kazeiny do beta-kazeiny

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Justyna Żulewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  7. Termiczne przemiany białek i lipidów w mięsie i rybach - opracowanie metodyki pełnej charakterystyki oraz fundamentalnyc...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Agnieszka Strzelczak

    Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

  8. Badania konformacji i właściwości reologicznych pektyn w zależności od pozbiorczej dojrzałości źródła roślinnego...

    Konkurs: OPUS 26 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Justyna Cybulska

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk

  9. Badania nad tworzeniem się związków zapachowych, właściwościami reologicznymi, jakością sensoryczną i stabilnością oksyd...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Wpływ wybranych polifenoli i ich glikozydów na strukturę białek glutenowych i właściwości reologiczne ciasta pszennego....

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: Magdalena Krekora

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk

  11. Badanie właściwości polimerowych matryc z substancjami leczniczymi otrzymanych techniką druku 3D

    Konkurs: OPUS 16 , panel: ST8

    Kierownik: prof. Renata Jachowicz

    Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum, Collegium Medicum, Wydział Farmaceutyczny

  12. Identyfikacja parametrów reologicznych ośrodków lepkosprężystych na przykładzie ciekłych i stałych polimerów metodą ultr...

    Konkurs: OPUS 11 , panel: ST8

    Kierownik: dr hab. Piotr Kiełczyński

    Instytut Podstawowych Problemów Techniki Polskiej Akademii Nauk

  13. Opracowanie metodologii wyznaczania nieciągłości opisu reologicznego w warunkach przyśpieszonego zdrowienia mikrostruktu...

    Konkurs: OPUS 10 , panel: ST8

    Kierownik: dr Krzysztof Muszka

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej

  14. Właściwości reologiczne wodnych układów hydrokoloidów podczas przepływu rozciągającego

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: Kacper Kaczmarczyk

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności