Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Badania nad tworzeniem się związków zapachowych, właściwościami reologicznymi, jakością sensoryczną i stabilnością oksydacyjną nowo opracowanego bezglutenowego i o bardzo niskiej zawartości glutenu chleba typu pumpernikiel.

2023/50/O/NZ9/00132

Słowa kluczowe:

związki zapachowe reologia chleba tekstura chleba bezglutenowego pumpernikiel stabilność oksydacyjna

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Małgorzata Majcher 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 - ogłoszony 2023-06-19

Przyznana kwota: 685 640 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2024-04-04

Zakończenie projektu: 2028-09-30

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.