Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Termiczne przemiany białek i lipidów w mięsie i rybach - opracowanie metodyki pełnej charakterystyki oraz fundamentalnych i statystycznych modeli tych procesów w oparciu o analizy termograwimetryczne, kalorymetryczne i reologiczne

2011/03/B/NZ9/01530

Słowa kluczowe:

mięso ryby białka tłuszcze procesy termiczne analiza termiczna kinetyka reologia tekstura modele fundamentalne modele statystyczne

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • ST4_14: Reakcje chemiczne: mechanizmy, termodynamika, kinetyka i kataliza

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

woj. zachodniopomorskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Agnieszka Strzelczak 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: OPUS 2 - ogłoszony 2011-09-15

Przyznana kwota: 305 670 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2012-08-01

Zakończenie projektu: 2016-08-05

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony