Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 62 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Mikroflora przewodu pokarmowego jako ogniwo pomiędzy wzorami żywieniowymi a metabolizmem człowieka

    Konkurs: SONATA 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Malinowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Kluczowe związki odpowiedzialne za zapach i smak wybranych warzyw z rodziny kapustowatych. Tworzenie i przemiany w proce...

    Konkurs: HARMONIA 7 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Badania molekularne gamma-konglutyny nasion łubinu - białka o unikalnych właściwościach hipoglikemicznych

    Konkurs: SONATA 10 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Jarosław Czubiński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Wpływ spożycia choliny i niealkoholowego stłuszczenia wątroby u matek w czasie ciąży i laktacji na rozwój i funkcjonowan...

    Konkurs: SONATA 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Mikołajczyk-Stecyna

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Biosynteza związków zapachowych przez pleśnie Galactomyces geotrichum.

    Konkurs: OPUS 13 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Badania nad tworzeniem się związków zapachowych, właściwościami reologicznymi, jakością sensoryczną i stabilnością oksyd...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Badania nad możliwością regulacji poziomu potencjalnie szkodliwych produktów reakcji Maillarda i karmelizacji w pieczywi...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Maria Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Wpływ suplementacji betainą na skład ciała i wydolność fizyczną mężczyzn trenujących sporty szybkościowo-siłowe...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: Emilia Zawieja

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Badanie wpływu Lactobacillus plantarum ATCC14917 na gospodarkę żelaza u szczurów na diecie wysokotłuszczowej

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Skrypnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Ograniczanie termicznej polimeryzacji w olejach jadalnych poprzez wzbogacanie surowcami pochodzenia naturalnego

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Monika Fedko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Badania nad składem białkowym i immunoreaktywnością jaj pozyskanych od kur karmionych paszami z dodatkiem nasion roślin ...

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Aneta Tomczak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Analiza transkryptomu i charakterystyka fizjologiczna szczepów Pseudomonas aeruginosa wyizolowanych z ryb

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Natalia Tomaś

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu