Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ niekonwencjonalnych metod obróbki wstępnej na kinetykę procesu hybrydowego odwadniania oraz zmiany właściwości fiz...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Magdalena Zielińska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk Technicznych

  2. Badanie procesu mikrofalowej destabilizacji struktury lignocelulozowej

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: ST8

    Kierownik: Anna Grala

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk o Środowisku

  3. Stopowanie in situ oraz obróbka cieplna in situ stopów Ni-Ti-X z wykorzystaniem metody laserowej fuzji w złożu proszków...

    Konkurs: Polskie Powroty NAWA 2023 , panel: ST11

    Kierownik: dr Agnieszka Chmielewska-Wysocka

    Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie

  4. Efektywność rozpuszczalników głęboko eutektycznych w systemie skojarzonym z promieniowaniem mikrofalowym w dekompozycji ...

    Konkurs: OPUS 24 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego

  5. Odzysk wartościowych produktów z fermentacji odpadów spożywczych poprzez sonokawitację i intensyfikację hydrotermalną: p...

    Konkurs: SHENG 2 , panel: ST8

    Kierownik: prof. Jacek Mąkinia

    Politechnika Gdańska

  6. Rozwój, skład chemiczny i waloryzacja pozostałości mącznika młynarka żywionego wstępnie przetworzoną biomasą lignocelulo...

    Konkurs: OPUS 20 (LAP) , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Michał Krzyżaniak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa

  7. Ocena wpływu warunków fermentacji etanolowej na stężenie i profil związków lotnych

    Konkurs: OPUS 10 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Tomasz Tarko

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności