2020/39/I/NZ9/00907
Słowa kluczowe:
biomasa lignocelulozowa jadalne owady hydroliza enzymatyczna właściwości chemiczne owadów biogaz z pozostałości owadzich jakość białka i tłuszczu obróbka wstępna chitynazą
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa
woj. warmińsko-mazurskie
Kierownik projektu (z jednostki realizującej):
Liczba wykonawców projektu: 8
Konkurs: OPUS 20 (LAP) - ogłoszony 2020-09-15
Przyznana kwota: 1 217 374 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2022-01-25
Zakończenie projektu: 2025-01-24
Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt w realizacji
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.