Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 10 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Zintegrowany system informatyczny wspomagający wyznaczanie i analizę geometrycznych, cieplnych i dyfuzyjnych właściwości...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Jerzy Weres

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Rolnictwa i Bioinżynierii

  2. Poznanie składu mineralnego i nuklidów alfa nagromadzanych przez pieprznika jadalnego (Cantharellus cibarius) w owocnika...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Drewnowska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  3. Ocena potencjalnego toksykologicznego ryzyka związanego ze spożywaniem kwasów nukleinowych utlenionych podczas obróbki t...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Anna Kościelak

    Politechnika Gdańska

  4. Ocena składu mineralnego i izotopowego, wpływu przetwarzania kulinarnego i biodostępności składników mineralnych oraz ic...

    Konkurs: PRELUDIUM 2 , panel: NZ9

    Kierownik: Grażyna Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  5. Rozwój, skład chemiczny i waloryzacja pozostałości mącznika młynarka żywionego wstępnie przetworzoną biomasą lignocelulo...

    Konkurs: OPUS 20 (LAP) , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Michał Krzyżaniak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa

  6. Wpływ symultanicznego oczyszczania ścieków komunalnych i odcieków składowiskowych na szerzenie się ARGs w środowisku...

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Czatzkowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Geoinżynierii

  7. Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  8. Badanie zdolności antyoksydacyjnej liponylolizyny oraz wpływu przetwórstwa spożywczego na poziom kwasu liponowego i lipo...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Adrianna Kamińska

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Chemii

  9. Kwasy nukleinowe w żywności, rodzaje i zawartość w surowcach i przetworzonych produktach żywnościowych

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Głazowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  10. Czujniki elektrochemiczne wytwarzane z materiałów funkcjonalnych przeznaczone do analizy i profilowania produktów spożyw...

    Konkurs: OPUS 10 , panel: ST5

    Kierownik: prof. Bogusław Baś

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki