2024/53/B/NZ9/00614
Słowa kluczowe:
jod biofortyfikacja żywność funkcjonalna żywienie roślin nawożenie roślin mrożenie blanszowanie pesto zioła arcydzięgiel litwor dziurawiec zwyczajny eszolcja kalifornijska bazylia melisa oregano koper kminek szałwia tymianek
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
woj.
Kierownik projektu (z jednostki realizującej):
Liczba wykonawców projektu: 10
Konkurs: OPUS 27 - ogłoszony 2024-03-21
Przyznana kwota: 3 982 688 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2025-01-01
Zakończenie projektu: 2029-01-19
Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt w realizacji
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.