Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Współczesne spojrzenie na tradycyjną polską żywność fermentowaną: śledzenie przemian metabolomicznych podczas fermentacji produktów roślinnych.

2024/53/N/NZ9/03761

Słowa kluczowe:

analiza żywności utrwalanie żywności fermentacja metabolomika przetwarzanie żywności metabolity wtórne roślin bioaktywne fitozwiązki aktywność biologiczna UPLC-HRMS

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • ST4_2: Metody spektroskopowe i spektrometryczne
  • ST4_5: Chemia analityczna

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Politechnika Gdańska

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Marika Mróz 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 23 - ogłoszony 2024-03-21

Przyznana kwota: 209 474 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2025-02-05

Zakończenie projektu: 2028-02-04

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.