Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 12 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Upcykling produktów ubocznych na rzecz zrównoważonych i zdrowych składników oraz nowych koncepcji żywności

    Konkurs: JPI HDHL Call 2023 , panel: HS4

    Kierownik: dr Olga Szulecka

    Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy

  2. Handel produktami rolno-żywnościowymi międzynarodowych ugrupowań integracyjnych. Podobieństwa i różnice w przepływach to...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: HS4

    Kierownik: dr hab. Agnieszka Sapa

    Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Wydział Ekonomii

  3. Interakcje białka oraz hydrolizatów białkowych z kwasami hydroksycynamonowymi o właściwościach przeciwutleniających w ba...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  4. Kompleksowe badania metody termoelektrycznego dochładzania jako przyszły/następny krok w najnowocześniejszych strumienic...

    Konkurs: SONATA 17 , panel: ST8

    Kierownik: dr Michał Haida

    Politechnika Śląska, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki

  5. Prawne aspekty produkcji i wykorzystania bioenergii

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: HS5

    Kierownik: dr Kamila Błażejewska

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, Wydział Prawa i Administracji

  6. Znaczenie efektu kraju pochodzenia i etnocentryzmu konsumenckiego na rynku produktów żywnościowych

    Konkurs: OPUS 13 , panel: HS4

    Kierownik: dr hab. Paweł Bryła

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych

  7. Molekularna biogeografia omułków morskich i identyfikaja pochodzenia ich produktów żywnościowych importowanych do Polski...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Roman Wenne

    Instytut Oceanologii PAN

  8. Badanie zdolności antyoksydacyjnej liponylolizyny oraz wpływu przetwórstwa spożywczego na poziom kwasu liponowego i lipo...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Adrianna Kamińska

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Chemii

  9. Kwasy nukleinowe w żywności, rodzaje i zawartość w surowcach i przetworzonych produktach żywnościowych

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Głazowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  10. Prawne instrumenty wsparcia lokalnych systemów żywnościowych

    Konkurs: SONATA 11 , panel: HS5

    Kierownik: dr Anna Kapała

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny

  11. Opracowanie toku postępowania analitycznego w celu oszacowania wpływu rodzaju opakowania produktów spożywczych, ich waru...

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: ST4

    Kierownik: Natalia Jatkowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  12. Badania wpływu wybranych metali na zmianę właściwości antyoksydacyjnych związków naturalnych występujących w produktach ...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku