Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 6 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Interakcje kwasów hydroksycynamonowych jako czynnik determinujący aktywność fizjologiczną wybranych surowców roślinnych...

    Konkurs: PRELUDIUM 6 , panel: NZ9

    Kierownik: Agata Durak-Dados

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  2. Określenie biodostępności pierwiastków w herbacie i kawie z zastosowaniem chromatograficznych i niechromatograficznych m...

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Paweł Pohl

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny

  3. Badanie tradycyjnych i nowych surowców kawy zbożowej pod kątem składników aromatycznych i neuroaktywnych

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Rola polifenoli Coleus amboinicus (Lour.) w modulacji procesu metanogenezy i biouwodorowania w żwaczu jagniąt

    Konkurs: PRELUDIUM 16 , panel: NZ9

    Kierownik: Yulianri Yanza

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  5. Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  6. Regulacja poziomu neuroaktywnych beta-karbolin w diecie w oparciu o substytuty kawy

    Konkurs: OPUS 10 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu