Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Interakcje kwasów hydroksycynamonowych jako czynnik determinujący aktywność fizjologiczną wybranych surowców roślinnych...

    Konkurs: PRELUDIUM 6 , panel: NZ9

    Kierownik: Agata Durak-Dados

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  2. Badanie tradycyjnych i nowych surowców kawy zbożowej pod kątem składników aromatycznych i neuroaktywnych

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Określenie biodostępności pierwiastków w herbacie i kawie z zastosowaniem chromatograficznych i niechromatograficznych m...

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Paweł Pohl

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny

  4. Kawa oraz tytoń w międzywojennej Polsce oraz Czechosłowacji (1918-1938) - Aspekty społeczne i kulturowe

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: HS3

    Kierownik: Mikołaj Stachera

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Nauk o Kulturze i Sztuce

  5. Rola polifenoli Coleus amboinicus (Lour.) w modulacji procesu metanogenezy i biouwodorowania w żwaczu jagniąt

    Konkurs: PRELUDIUM 16 , panel: NZ9

    Kierownik: Yulianri Yanza

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  6. Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Regulacja poziomu neuroaktywnych beta-karbolin w diecie w oparciu o substytuty kawy

    Konkurs: OPUS 10 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu