Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 8 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Produkty termiczno-oksydacyjnej degradacji stigmasterolu i jego estrów - izolacja, frakcjonowanie i oraz ocena cytotoksy...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Hydrolizaty białek owadów w tworzeniu mikrokapsułek z fitosterolami

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 4 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Marcin Kurek

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  3. Oczyszczanie cennych składników ekstraktów nadkrytycznych z brązowych alg jako nowa droga do naturalnych produktów

    Konkurs: SONATINA 6 , panel: ST4

    Kierownik: dr Katarzyna Tyśkiewicz

    Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Instytut Nowych Syntez Chemicznych

  4. Liposomy z fitosterolami jako innowacyjne źródło steroli roślinnych o zwiększonej stabilności termiczno-oksydacyjnej i b...

    Konkurs: OPUS 22 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Identyfikacja produktów termicznej i oksydacyjnej degradacji estrów fitosteroli.

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Badanie właściwości fizykochemicznych i biologicznych glicerydów sterolowych oraz ich produktów powstajacych podczas ter...

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Wpływ koloidów asocjacyjnych na aktywność antyoksydacyjną natywnych zwiazków fenolowych i stabilność oksydatywną oleju r...

    Konkurs: OPUS 12 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Krzysztof Dwiecki

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Wpływ metody wydobycia na skład i stabilność wybranych bioolejów roślinnych

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: Grzegorz Dąbrowski

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności