Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 10 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ składu chemicznego oraz mikroflory różnych odmian kapusty głowiastej białej (Brassica oleracea var. capitata f. al...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Paweł Satora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Odpowiedź komórkowa biofilmu pałeczek fermentacji mlekowej wyizolowanych z żywności na stresy środowiskowe

    Konkurs: SONATA 7 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Magdalena Olszewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  3. Wpływ fermentacji mlekowej na sok wiśniowy (Prunus cerasus L.): Skład flawonoli i aktywności zdrowotne

    Konkurs: SONATA 19 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Kamila Borowiec

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  4. Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych now...

    Konkurs: OPUS 23 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Katarzyna Grzelak-Błaszczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  5. Rola bakterii fermentacji mlekowej pochodzących z żywności w neuroprotekcji poprzez utrzymanie homeostazy dolnego odcink...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Dorota Zielińska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  6. Immunomodulujące właściwości pre-fermentowanego napoju serwatkowego wzbogaconego sokiem z aronii oraz kolostrum

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Barbara Wróblewska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  7. Rola lipidów matrycy mleka w programowaniu immunoreaktywności białek pochodzących z bakterii kwasu mlekowego

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Ogrodowczyk

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  8. Charakterystyka determinantów genetycznych biosyntezy kwasu propionowego oraz analiza ich funkcjonalności w wybranych ba...

    Konkurs: OPUS 15 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Tamara Aleksandrzak-Piekarczyk

    Instytut Biochemii i Biofizyki Polskiej Akademii Nauk

  9. Interakcje pomiędzy akrylamidem a wybranymi przedstawicielami mikroorganizmów występujących w żywności

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  10. Wpływ szczepów Lactobacillus i transglutaminazy na immunoreaktywność beta-laktoglobuliny i a-kazeiny mleka klaczy

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Fotschki

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN