Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 9 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Analiza alkaloidów oraz składników potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia człowieka w surowcach roślinnych pochodzenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: NZ9

    Kierownik: Anna Filipiak-Szok

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

  2. Określenie modyfikacji komórek bakterii środowiskowych zachodzących w trakcie degradacji związków węglowodorowych z udzi...

    Konkurs: OPUS 4 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Ewa Kaczorek

    Politechnika Poznańska, Wydział Technologii Chemicznej

  3. Produkty naturalne pochodzące z rośliny Chelidonium majus jako potencjalne fotouczulacze w terapii fotodynamicznej (PDT)...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  4. Wzbogacanie fosfolipidów z żółtka jaj kurzego w biologicznie aktywne nienasycone kwasy tłuszczowe w reakcjach enzymatycz...

    Konkurs: OPUS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Czesław Wawrzeńczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  5. Poznanie potencjału przeciwnowotworowego, antybakteryjnego i przeciwgrzybiczego oraz mechanizmu działania roślin stosowa...

    Konkurs: SONATA 18 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Kamila Rachwał

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  6. Krótkie RNA pochodzące z tRNA (tRF) jako reagujące na stres cząsteczki regulatorowe u soi

    Konkurs: OPUS 24 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Agata Tyczewska

    Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

  7. Koacerwacja emulsji podwójnych z antocyjanami przy użyciu białek pochodzenia roślinnego

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Marcin Kurek

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  8. Poszukiwanie markerów metabolicznych i peptydomicznych składników żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego opornych...

    Konkurs: OPUS 13 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Emilia Fornal

    Uniwersytet Medyczny w Lublinie, Wydział Biomedyczny

  9. Badania wpływu wybranych metali na zmianę właściwości antyoksydacyjnych związków naturalnych występujących w produktach ...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku