Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Rola interakcji fitoskładników Sorbus domestica L. w kształtowaniu żywności o zaprogramowanych właściwościach prozdrowot...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

  2. Grzybowe substancje bioaktywne o ukierunkowanym potencjale prozdrowotnym– rola interakcji, biodostępności i bioprzyswaja...

    Konkurs: OPUS 23 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Michał Świeca

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  3. Kształtowanie stabilności, biodostępności i bioprzyswajalności barwników roślinnych metodą mikroenkapsulacji w kontekści...

    Konkurs: PRELUDIUM 21 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Igor Piotr Turkiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  4. Mikroenkapsulacja synbiotyków wzbogaconych związkami polifenolowymi jako czynnik kształtujący potencjał prozdrowotny, pr...

    Konkurs: SONATA 16 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Sabina Zdzisława Lachowicz-Wiśniewska

    Uniwersytet Kaliski im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego

  5. Biodostępność i prozdrowotne właściwości kwasów hydroksycynamonowych ziarna kawy modyfikowane w procesie prażenia...

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  6. Synbiotyki otrzymane na bazie kiełków roślin strączkowych - badania bezpieczeństwa, jakości odżywczej i prozdrowotnej w ...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Michał Świeca

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  7. Biodostępność i bioprzyswajalność związków polifenolowych w symulowanym układzie pokarmowym człowieka

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Tomasz Tarko

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności