Ko-kultury Lactobacillus plantarum i kiełków fasoli mung – ocena potencjału przeciwutleniającego otrzymanych synbiotyków
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, MAŁGORZATA MIĘDLARZ, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23 września
ZASTOSOWANIE KIEŁKÓW WYBRANYCH ROŚLIN STRĄCZKOWYCH JAKO NOŚNIKÓW DLA BAKTERII LACTOBACILLUS RHAMNOSUS GG – OPTYMALIZACJA WARUNKÓW OTRZYMYWANIA SYNBIOTYKÓW
Autorzy:
Michał Świeca, Monika Kordowska-Wiater, Monika Pytka, Łukasz Sęczyk, Urszula Gawlik-Dziki
Konferencja:
VIII SYMPOZJUM NAUKOWE "PROBIOTYKI W ŻYWNOŚCI (rok: 2017, ), Wydawca: ZAKŁAD HIGIENY I ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Data:
konferencja 26 – 28 kwietnia
Lentil and adzuki bean sprouts as carriers for probiotic yeast Saccharomyces boulardii - evaluation of synbiotics quality
Autorzy:
M. Swieca, M. Kordowska-Wiater, M. Pytka, L. Seczyk, U. Gawlik-Dziki
Konferencja:
31st EFFoST International Conference (rok: 2017, ), Wydawca: Elsevier
Data:
konferencja 13-16 listopada
Wpływ preparatów synbiotycznych opartych na kiełkach roślin strączkowych i L. plantarum na aktywność lipazy i ACE
Autorzy:
ANNA JAKUBCZYK, URSZULA ZŁOTEK, MAŁGORZATA SIKORA, MICHAŁ ŚWIECA
Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (rok: 2017, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Data:
konferencja 4-5 lipca
KIEŁKI SOCZEWICY JAKO NOŚNIK LACTOBACILLUS PLANTARUM – JAKOŚĆ ODŻYWCZA I PROZDROWOTNA OTRZYMANYCH SYNBIOTYKÓW
Autorzy:
Michał Świeca, Małgorzata Sikora, Urszula Gawlik-Dziki, Urszula Złotek, Anna Jakubczyk
Konferencja:
XIII Konferencję Naukową z cyklu "Żywność XXI wieku" pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN ŻYWNOŚĆ A SKŁADNIKI BIOAKTYWNE Kraków, (rok: 2018, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31 - 149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 24-25 WRZEŚNIA
Ko-kultury Lactobacillus plantarum i kiełków fasoli mung – ocena potencjału przeciwutleniającego otrzymanych synbiotyków
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, MAŁGORZATA MIĘDLARZ, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23 września
Wpływ Lactobacillus plantarum na wzrost oraz jakość mikrobiologiczną i odżywczą kiełków fasoli mung
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, MAŁGORZATA MIĘDLARZ, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23 września
NEW SYNBIOTIC BASED ON MUNG BEAN SPROUTS AND LB. PLANTARUM 299V
Autorzy:
Świeca M, .Kordowska-Wiater M., Pytka M., Jakubczyk A., Sikora M., Złotek U., Kapusta I.
Konferencja:
8 TH INTERNATIONAL CONFERENCE QUALITY AND SAFETY IN FOOD PRODUCTION CHAIN (rok: 2018, ), Wydawca: Department of Animal Products Technology and Quality Management Wroclaw University of Environmental and Life Sciences and Polish Society of Food Technologies
Data:
konferencja 20-21 czerwiec
KIEŁKI SOCZEWICY JAKO NOŚNIK LACTOBACILLUS PLANTARUM – JAKOŚĆ ODŻYWCZA I PROZDROWOTNA OTRZYMANYCH SYNBIOTYKÓW
Autorzy:
Michał Świeca, Małgorzata Sikora, Urszula Gawlik-Dziki, Urszula Złotek, Anna Jakubczyk
Konferencja:
XIII Konferencję Naukową z cyklu "Żywność XXI wieku" pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN ŻYWNOŚĆ A SKŁADNIKI BIOAKTYWNE Kraków, (rok: 2018, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31 - 149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 24-25 WRZEŚNIA
Kiełki roślin strączkowych jako nośnik L. plantarum - optymalizacja warunków otrzymywania symbiotyków
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, ŁUKASZ SĘCZYK
Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (rok: 2017, ), Wydawca: ydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 978-83-7717-265-0
Data:
konferencja 4-5 lipca
Kiełki roślin strączkowych jako nośnik L. plantarum - optymalizacja warunków otrzymywania symbiotyków
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, ŁUKASZ SĘCZYK
Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (rok: 2017, ), Wydawca: ydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 978-83-7717-265-0
Data:
konferencja 4-5 lipca
Wpływ Lactobacillus plantarum na wzrost oraz jakość mikrobiologiczną i odżywczą kiełków fasoli mung
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, MAŁGORZATA MIĘDLARZ, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23 września
ZASTOSOWANIE KIEŁKÓW WYBRANYCH ROŚLIN STRĄCZKOWYCH JAKO NOŚNIKÓW DLA BAKTERII LACTOBACILLUS RHAMNOSUS GG – OPTYMALIZACJA WARUNKÓW OTRZYMYWANIA SYNBIOTYKÓW
Autorzy:
Michał Świeca, Monika Kordowska-Wiater, Monika Pytka, Łukasz Sęczyk, Urszula Gawlik-Dziki
Konferencja:
VIII SYMPOZJUM NAUKOWE "PROBIOTYKI W ŻYWNOŚCI (rok: 2017, ), Wydawca: ZAKŁAD HIGIENY I ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Data:
konferencja 26 – 28 kwietnia
Legumes sprouts as vehicles for Lactobacillus acidophilus – optimization of synbiotic preparation
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, MONIKA KORDOWSKA-WIATER, MONIKA PYTKA, ŁUKASZ SĘCZYK, MAŁGORZATA SIKORA.
Konferencja:
AGRICULTURE & FOOD 2017 FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE (rok: 2017, ), Wydawca: Journal of International Scientific Publications www.scientific-publications.net
Data:
konferencja 20-24 czerwca
Zdolność do hamowania aktywności proteaz trawiennych przez synbiotyki oparte na kiełkach wybranych roślin strączkowych i L. plantarum
Autorzy:
URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK, URSZULA GAWLIK-DZIKI, MICHAŁ ŚWIECA
Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (rok: 2017, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 978-83-7717-265-0
Data:
konferencja 3-4 lipca