Znaleziono 15 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:
Estetyczna wartość jedzenia. Perspektywa pragmatyczna.
Konkurs: OPUS 6 , panel: HS1
Kierownik: dr Dorota Koczanowicz
SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny z siedzibą w Warszawie, II Wydział Psychologii
Konkurs: SONATA 4 , panel: HS3
Kierownik: dr Renata Hryciuk
Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny
Społeczne i kulturowe aspekty karmienia dzieci w Warszawie: dyskursy, praktyki, negocjacje.
Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: HS3
Kierownik: Zofia Boni
Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny
Pokarm dla ciała i ducha. Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum, II-VII w.
Konkurs: OPUS 1 , panel: HS3
Kierownik: dr hab. Maciej Kokoszko
Uniwersytet Łódzki, Wydział Filozoficzno-Historyczny
Wzory jedzenia, style życia a stratyfikacja społeczna: perspektywa porównawcza
Konkurs: OPUS 2 , panel: HS6
Kierownik: prof. Henryk Domański
Instytut Filozofii i Socjologii PAN
Konkurs: OPUS 21 , panel: HS6
Kierownik: prof. Monika Stojek
Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Nauk Społecznych
Wrażliwość olfaktoryczna i neofobia żywieniowa wśród dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
Konkurs: SONATA 16 , panel: HS6
Kierownik: dr hab. Agnieszka Sorokowska
Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych
Konkurs: OPUS 20 , panel: HS4
Kierownik: prof. Dominika Maison
Uniwersytet Warszawski, Wydział Psychologii
Konkurs: ETIUDA 8 , panel: HS6
Kierownik: Michał Misiak
Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych
Ludzie i owady - analiza psychologicznych aspektów niechęci do owadów i ich spożywania
Konkurs: OPUS 14 , panel: HS6
Kierownik: prof. Wojciech Pisula
Uniwersytet Warszawski, Wydział Psychologii
Przemiany "polskiego jedzenia" w kosmopolitycznym pejzażu jedzeniowym
Konkurs: OPUS 14 , panel: HS2
Kierownik: prof. Fabio Parasecoli
Instytut Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk
Znaczenie obaw żywieniowych w alternatywnych strategiach zaopatrzenia w żywność gospodarstw domowych
Konkurs: OPUS 13 , panel: HS6
Kierownik: dr hab. Ewa Kopczyńska
Uniwersytet Jagielloński, Wydział Filozoficzny
Uwarunkowania sądów moralnych o marnowaniu jedzenia
Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: HS6
Kierownik: Michał Misiak
Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych
Jedzenie drożdżówki jako problem społeczny - etnograficzne badanie dziecięcej otyłości w Polsce
Konkurs: FUGA 5 , panel: HS3
Kierownik: dr Zofia Boni
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Historyczny
Psychologiczne i neuronalne podłoże dzielenia się jedzeniem
Konkurs: OPUS 10 , panel: HS6
Kierownik: dr Agnieszka Sorokowska
Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych