Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki wnioskującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 11 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Pokarm dla ciała i ducha. Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum, II-VII w.

    Konkurs: OPUS 1 , panel: HS3

    Kierownik: dr hab. Maciej Kokoszko

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Filozoficzno-Historyczny

  2. Estetyczna wartość jedzenia. Perspektywa pragmatyczna.

    Konkurs: OPUS 6 , panel: HS1

    Kierownik: dr Dorota Koczanowicz

    Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie, Wydział Zamiejscowy we Wrocławiu

  3. Turystyka kulinarna, gender i (re)konstrukcja lokalnych kultur jedzenia w południowym Meksyku (stan Oaxaca).

    Konkurs: SONATA 4 , panel: HS3

    Kierownik: dr Renata Ewa Hryciuk

    UNIWERSYTET WARSZAWSKI, Wydział Historyczny

  4. Społeczne i kulturowe aspekty karmienia dzieci w Warszawie: dyskursy, praktyki, negocjacje.

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: HS3

    Kierownik: mgr Zofia Antonina Boni

    UNIWERSYTET WARSZAWSKI, Wydział Historyczny

  5. Ludzie i owady - analiza psychologicznych aspektów niechęci do owadów i ich spożywania

    Konkurs: OPUS 14 , panel: HS6

    Kierownik: prof. dr hab. Wojciech Pisula

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Psychologii

  6. Przemiany "polskiego jedzenia" w kosmopolitycznym pejzażu jedzeniowym

    Konkurs: OPUS 14 , panel: HS2

    Kierownik: prof. Fabio Parasecoli

    Instytut Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk

  7. Znaczenie obaw żywieniowych w alternatywnych strategiach zaopatrzenia w żywność gospodarstw domowych

    Konkurs: OPUS 13 , panel: HS6

    Kierownik: dr Ewa Kopczyńska

    UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI, Wydział Filozoficzny

  8. Uwarunkowania sądów moralnych o marnowaniu jedzenia

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: HS6

    Kierownik: mgr Michał Misiak

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych

  9. Wzory jedzenia, style życia a stratyfikacja społeczna: perspektywa porównawcza

    Konkurs: OPUS 2 , panel: HS6

    Kierownik: prof. dr hab. Henryk Domański

    Instytut Filozofii i Socjologii PAN

  10. Jedzenie drożdżówki jako problem społeczny - etnograficzne badanie dziecięcej otyłości w Polsce

    Konkurs: FUGA 5 , panel: HS3

    Kierownik: mgr Zofia Antonina Boni

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Historyczny

  11. Psychologiczne i neuronalne podłoże dzielenia się jedzeniem

    Konkurs: OPUS 10 , panel: HS6

    Kierownik: mgr Agnieszka Ewa Sorokowska

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych