Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 15 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Estetyczna wartość jedzenia. Perspektywa pragmatyczna.

    Konkurs: OPUS 6 , panel: HS1

    Kierownik: dr Dorota Koczanowicz

    SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny z siedzibą w Warszawie, II Wydział Psychologii

  2. Turystyka kulinarna, gender i (re)konstrukcja lokalnych kultur jedzenia w południowym Meksyku (stan Oaxaca).

    Konkurs: SONATA 4 , panel: HS3

    Kierownik: dr Renata Hryciuk

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny

  3. Społeczne i kulturowe aspekty karmienia dzieci w Warszawie: dyskursy, praktyki, negocjacje.

    Konkurs: PRELUDIUM 4 , panel: HS3

    Kierownik: Zofia Boni

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny

  4. Pokarm dla ciała i ducha. Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum, II-VII w.

    Konkurs: OPUS 1 , panel: HS3

    Kierownik: dr hab. Maciej Kokoszko

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Filozoficzno-Historyczny

  5. Wzory jedzenia, style życia a stratyfikacja społeczna: perspektywa porównawcza

    Konkurs: OPUS 2 , panel: HS6

    Kierownik: prof. Henryk Domański

    Instytut Filozofii i Socjologii PAN

  6. Związek pomiędzy symptomami PTSD, zachowaniami żywieniowymi i zdrowiem fizycznym: Korelaty zapalne, kardiometaboliczne, ...

    Konkurs: OPUS 21 , panel: HS6

    Kierownik: prof. Monika Stojek

    Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Nauk Społecznych

  7. Wrażliwość olfaktoryczna i neofobia żywieniowa wśród dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym

    Konkurs: SONATA 16 , panel: HS6

    Kierownik: dr hab. Agnieszka Sorokowska

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych

  8. Steki z laboratorium i burgery z owadów – kto będzie spożywał jedzenie przyszłości? Akceptacja substytutów mięsa w zależ...

    Konkurs: OPUS 20 , panel: HS4

    Kierownik: prof. Dominika Maison

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Psychologii

  9. Związek zagrożenia bezpieczeństwa żywnościowego z marnowaniem jedzenia. Pośrednicząca rola sądów moralnych

    Konkurs: ETIUDA 8 , panel: HS6

    Kierownik: Michał Misiak

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych

  10. Ludzie i owady - analiza psychologicznych aspektów niechęci do owadów i ich spożywania

    Konkurs: OPUS 14 , panel: HS6

    Kierownik: prof. Wojciech Pisula

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Psychologii

  11. Przemiany "polskiego jedzenia" w kosmopolitycznym pejzażu jedzeniowym

    Konkurs: OPUS 14 , panel: HS2

    Kierownik: prof. Fabio Parasecoli

    Instytut Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk

  12. Znaczenie obaw żywieniowych w alternatywnych strategiach zaopatrzenia w żywność gospodarstw domowych

    Konkurs: OPUS 13 , panel: HS6

    Kierownik: dr hab. Ewa Kopczyńska

    Uniwersytet Jagielloński, Wydział Filozoficzny

  13. Uwarunkowania sądów moralnych o marnowaniu jedzenia

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: HS6

    Kierownik: Michał Misiak

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych

  14. Jedzenie drożdżówki jako problem społeczny - etnograficzne badanie dziecięcej otyłości w Polsce

    Konkurs: FUGA 5 , panel: HS3

    Kierownik: dr Zofia Boni

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Historyczny

  15. Psychologiczne i neuronalne podłoże dzielenia się jedzeniem

    Konkurs: OPUS 10 , panel: HS6

    Kierownik: dr Agnieszka Sorokowska

    Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych