Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 56 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ kwasów tłuszczowych żółtka jaja wzbogaconego w sprzężone dieny kwasu linolowego (CLA) na apoprozę - badanie proapo...

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dominik Domagała

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Mechanizmy interakcji beta-glukan-arabinoksylan oraz ich wpływ na właściwości prozdrowotne ziarna owsa (Avena sativa L.)...

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Małgorzata Cyran

    Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy

  3. Wpływ suplementacji diety bezglutenowej mieszaniną krótko- i długołańcuchowych fruktanów typu inuliny na profil lotnych ...

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: Natalia Drabińska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  4. Esencjalizm psychologiczny, doświadczenie z przyrodą i język jako czynnki wpływające na rozwój myślenia o kategoriach is...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: HS6

    Kierownik: dr Andrzej Tarłowski

    Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie, Wydział Psychologii

  5. Mechanizmy powstawania neofobii pokarmowej oraz kształtowania się preferencji pokarmowych

    Konkurs: SONATA 10 , panel: HS6

    Kierownik: dr Klaudia Modlińska

    Instytut Psychologii Polskiej Akademii Nauk

  6. Ocena skuteczności diety z ograniczeniem FODMAP w leczeniu czynnościowych bólów brzucha u dzieci.

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ5

    Kierownik: Katarzyna Boradyn

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności