Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na profil związków bioaktywnych, aktywność przeciwutleniającą, enzymatyczną i...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Wioletta Błaszczak

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  2. Analiza fizyko-chemiczna procesu wymiany masy w modelowych układach złożonych z wybranych surowców roślinnych oraz roztw...

    Konkurs: SONATA 8 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Krzysztof Lech

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny

  3. Badania nad kompleksowym wykorzystaniem bogatych w związki fenolowe odpadów z przetwórstwa rolno-spożywczego do otrzyman...

    Konkurs: OPUS 22 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Monika Kalinowska

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

  4. Identyfikacja niskocząsteczkowych związków oraz peptydów o wysokiej aktywności biologicznej obecnych w wydzielinach post...

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ7

    Kierownik: dr Katarzyna Papaj

    Politechnika Śląska, Centrum Biotechnologii

  5. Materiały bioaktywne nowej generacji o wysokim potencjale terapeutycznym

    Konkurs: ETIUDA 7 , panel: ST5

    Kierownik: Barbara Zagrajczuk

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki

  6. Bioaktywne materiały zdolne do naśladowania stanu hipoksji o wysokim potencjale osteogennym i angiogennym

    Konkurs: SONATINA 3 , panel: ST5

    Kierownik: dr Michał Dziadek

    Uniwersytet Jagielloński, Wydział Chemii

  7. Poszukiwanie wysokiej aktywności biologicznej nasion roślin strączkowych w oparciu o różne poziomy modelowana molekularn...

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności