Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 5 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Rola bakterii fermentacji mlekowej pochodzących z żywności w neuroprotekcji poprzez utrzymanie homeostazy dolnego odcink...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Dorota Zielińska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  2. Rola lipidów matrycy mleka w programowaniu immunoreaktywności białek pochodzących z bakterii kwasu mlekowego

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Ogrodowczyk

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  3. Charakterystyka determinantów genetycznych biosyntezy kwasu propionowego oraz analiza ich funkcjonalności w wybranych ba...

    Konkurs: OPUS 15 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Tamara Aleksandrzak-Piekarczyk

    Instytut Biochemii i Biofizyki Polskiej Akademii Nauk

  4. Interakcje pomiędzy akrylamidem a wybranymi przedstawicielami mikroorganizmów występujących w żywności

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  5. Wpływ szczepów Lactobacillus i transglutaminazy na immunoreaktywność beta-laktoglobuliny i a-kazeiny mleka klaczy

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Fotschki

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN