Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Ocena profilu związków lotnych zapachowych aromatu chleba bezglutenowego i badania nad jego poprawą na podstawie różnic w stosunku do profilu aromatu chleba pszenno-żytniego.

2012/07/N/NZ9/00959

Słowa kluczowe:

aromat profil związków zapachowych chleb bezglutenowy

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ9_13: Inne zagadnienia pokrewne

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Mariusz Pacyński 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 4 - ogłoszony 2012-09-15

Przyznana kwota: 50 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-07-04

Zakończenie projektu: 2014-07-03

Planowany czas trwania projektu: 12 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Improving the aroma of gluten-free bread IF: 2,468
    Autorzy:
    Mariusz Pacyński; Renata Zawirska-Wojtasiak; Sylwia Mildner-Szkudlarz
    Czasopismo:
    LWT - Food Science and Technology (rok: 2015, tom: 63, strony: 706-713), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1016/j.lwt.2015.03.032 - link do publikacji