Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 63 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Analiza metagenomowa konsorcjów mikrobiologicznych o wysokim potencjale biodegradacyjnym

    Konkurs: OPUS 6 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Agnieszka Piotrowska-Cyplik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Ocena możliwości biosyntezy polienowych kwasów tłuszczowych n-3 przez grzyby pleśniowe Galactomyces geotrichum.

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: NZ9

    Kierownik: Anna Grygier

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Kluczowe związki odpowiedzialne za zapach i smak wybranych warzyw z rodziny kapustowatych. Tworzenie i przemiany w proce...

    Konkurs: HARMONIA 7 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Ocena wpływu equolu na gospodarkę wapnia u szczurów owariektomizowanych.

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Natalia Wawrzyniak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Żywieniowe źródła salicylanów a zaburzenia angiogenezy łożyska w preeklampsji.

    Konkurs: OPUS 22 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Joanna Maria Suliburska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Nowe podejścia analityczne w chemii żywności – cienkowarstwowa mikroekstrakcja do fazy stałej (TF-SPME) do analizy subst...

    Konkurs: SONATA 18 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Martyna Wieczorek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Wpływ suplementacji betainą na skład ciała i wydolność fizyczną mężczyzn trenujących sporty szybkościowo-siłowe...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: Emilia Zawieja

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Badania nad mechanizmami przeciwcukrzycowych właściwości glikozydów stewiolowych (indywidualnie i w połączeniu z L-argin...

    Konkurs: OPUS 14 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Zbigniew Krejpcio

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Związek pomiędzy wzorcami podjadania i wyborem pożywienia a zdrowiem metabolicznym kobiet po menopauzie

    Konkurs: PRELUDIUM 15 , panel: NZ9

    Kierownik: Aleksandra Skoczek-Rubińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Badanie właściwości fizykochemicznych i biologicznych glicerydów sterolowych oraz ich produktów powstajacych podczas ter...

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Badanie wpływu Lactobacillus plantarum ATCC14917 na gospodarkę żelaza u szczurów na diecie wysokotłuszczowej

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Maria Skrypnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Redefiniowana analiza związków zapachowych i lotnych żywności. Co kryje się za volatilomiką żywności?

    Konkurs: OPUS 18 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Hubert Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  13. Porównawcza peptydomiczna i genetyczna analiza autentyczności żywności pochodzenia zwierzęcego

    Konkurs: OPUS 19 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Magdalena Montowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu