Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 10 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Występowanie wolnych i sprzężonych fumonizyn w różnym asortymencie przetworów zbożowych oraz ich kierunek przemian w tra...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Marcin Bryła

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  2. Badania nad wartością odżywczą, składem mineralnym i radioizotopowym (alfa) oraz biodostępnością składników mineralnych ...

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ7

    Kierownik: Anna Kojta

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  3. Ocena potencjalnego toksykologicznego ryzyka związanego ze spożywaniem kwasów nukleinowych utlenionych podczas obróbki t...

    Konkurs: PRELUDIUM 22 , panel: NZ9

    Kierownik: Anna Kościelak

    Politechnika Gdańska

  4. Jak dodatki do żywności zawierające fosfor wpływają na kondycję jelitową i metaboliczną organizmu: wewnętrzna potrzeba s...

    Konkurs: OPUS 25 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Adam Jurgoński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  5. Badania nad materiałami opakowaniowymi dla żywności spełniającymi zasady zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa produkt...

    Konkurs: M-ERA.NET 3 Call 2022 , panel: ST4

    Kierownik: dr Marcin Kudzin

    Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Łódzki Instytut Technologiczny

  6. Ocena składu mineralnego i izotopowego, wpływu przetwarzania kulinarnego i biodostępności składników mineralnych oraz ic...

    Konkurs: PRELUDIUM 2 , panel: NZ9

    Kierownik: Grażyna Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  7. Rozwój, skład chemiczny i waloryzacja pozostałości mącznika młynarka żywionego wstępnie przetworzoną biomasą lignocelulo...

    Konkurs: OPUS 20 (LAP) , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Michał Krzyżaniak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa

  8. Biofortyfikacja i modelowanie procesu brązowienia enzymatycznego żywności niskoprzetworzonej poprzez pozbiorcze zastosow...

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Małgorzata Sikora

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  9. Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  10. Kwasy nukleinowe w żywności, rodzaje i zawartość w surowcach i przetworzonych produktach żywnościowych

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Joanna Głazowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny