Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Polityka promocji zdrowego odżywiania - międzynarodowa analiza porównawcza i badanie uwarunkowań skuteczności wybranych rozwiązań

2023/49/B/HS5/00127

Słowa kluczowe:

polityka zdrowego odżywiania polityka zdrowia publicznego etykietowanie żywności kampanie marketingu społecznego europejskie logo żywności ekologicznej aktywność informacyjna konsumentów

Deskryptory:

  • HS5_9: Polityka społeczna (w tym: polityka dotycząca ludności, zagadnienia zabezpieczenia społecznego, tzw. trzeci sektor, pomoc społeczna, gerontologia społeczna, governance i instytucje dialogu społecznego)
  • HS4_8: Ekonomia behawioralna, konsumpcja i zachowania konsumentów, marketing

Panel:

HS5 - Normy i władza: prawo, nauki o polityce, polityka regionalna i społeczna

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Łódzki, Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych

woj. łódzkie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Paweł Bryła 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: OPUS 25 - ogłoszony 2023-03-16

Przyznana kwota: 533 018 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2024-01-01

Zakończenie projektu: 2028-01-02

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.