Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wieloskalowa analiza wpływu parametrów technologicznych procesu ekstrakcji z zastosowaniem naturalnych mieszanin głęboko eutektycznych na właściwości pektyn z wytłoków owocowych.

2020/39/O/ST8/03514

Słowa kluczowe:

pektyny wytłoki owocowe naturalne mieszaniny głęboko eutektyczne zielony rozpuszczalnik analiza procesu

Deskryptory:

  • ST8_1: Inżynieria chemiczna, chemia techniczna, inżynieria środowiska, inżynieria sanitarna, inżynieria procesowa

Panel:

ST8 - Inżynieria procesów i produkcji: projektowanie wyrobów, projektowanie i sterowanie procesami produkcji, konstrukcje i procesy budowlane, inżynieria materiałowa, systemy energetyczne

Jednostka realizująca:

Politechnika Wrocławska

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Izabela Urszula Pawlaczyk-Graja 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM BIS 2 - ogłoszony 2020-09-15

Przyznana kwota: 541 680 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2021-10-01

Zakończenie projektu: 2025-09-30

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (2)
  1. Natural deep eutectic solvents in pectins extraction from black currant pomace.
    Autorzy:
    Ewa J. Górska, Aleksandra E. Mazurek, Izabela Pawlaczyk-Graja.
    Konferencja:
    Proceedings of the International Conference on Polysaccharides-Glycoscience. (rok: 2022, tom: The 18th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, strony: 68-71), Wydawca: Prague : Czech Chemical Society, cop.
    Data:
    konferencja 9-11.11.2022
    Status:
    Opublikowana
  2. Natural deep eutectic solvents in pectins extraction from black currant pomace.
    Autorzy:
    Ewa J. Górska, Aleksandra E. Mazurek, Izabela Pawlaczyk-Graja.
    Konferencja:
    Proceedings of the International Conference on Polysaccharides-Glycoscience. (rok: 2022, tom: The 18th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, strony: 68-71), Wydawca: Prague : Czech Chemical Society, cop.
    Data:
    konferencja 9-11.11.2022
    Status:
    Opublikowana