2015/19/B/NZ9/01054
Słowa kluczowe:
aronia czarny bez czarna porzeczka czerwona jagoda malina adipocyty adipogeneza lipogeneza lipoliza śródbłonek naczyń stan zapalny aterogeneza stres oksydacyjny
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
woj. wielkopolskie
Konkurs: OPUS 10 - ogłoszony 2015-09-15
Przyznana kwota: 540 000 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2016-07-01
Zakończenie projektu: 2020-12-19
Planowany czas trwania projektu: 53 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt rozliczony
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.