Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Analiza potencjału biologicznego ekstraktów z owoców jagodowych w prewencji otyłości i zaburzeń zespołu metabolicznego

2015/19/B/NZ9/01054

Słowa kluczowe:

aronia czarny bez czarna porzeczka czerwona jagoda malina adipocyty adipogeneza lipogeneza lipoliza śródbłonek naczyń stan zapalny aterogeneza stres oksydacyjny

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Anna Olejnik 

Liczba wykonawców projektu: 10

Konkurs: OPUS 10 - ogłoszony 2015-09-15

Przyznana kwota: 540 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2016-07-01

Zakończenie projektu: 2020-12-19

Planowany czas trwania projektu: 53 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.